Sprememba zobozdravnika v zobni ambulanti

4.1.2023

Spoštovani,

obveščamo vas, da je z delom v zobni ambulanti prenehal dr. Hudovernik Andrej. Vsi njegovi pacienti si lahko izberete za svojega novega zobozdravnika Hostnik Domna, dr. dent med. 
Izjavo o novem izbranem zobozdravniku lahko podpišete na recepciji Zdravstvenega zavoda Zdravje med delovnim časom.

Najlepša hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni,
Zdravstveni zavod Zdravje

Obvezna uporaba zaščitnih mask

12.12.2022

Spoštovani obiskovalci Zdravstvenega zavoda Zdravje,

zaradi trenutnih epidemioloških razmer ob vstopu v prostore in obisku ambulant je uporaba zaščitnih mask obvezna, prav tako vas prosimo za ustrezno razkuževanje rok. V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti! Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje navodil.

Najlepša hvala za razumevanje.
Zdravstveni zavod Zdravje

Testiranje covid - pomembne informacije

12.12.2022

URNIK IN LOKACIJA TESTIRANJA

MCL – MEDICINSKI CENTER LJUBLJANA, Vilharjev podhod 1, Ljubljana

  • Od ponedeljka do petka:
    7.30–9.00

Samoplačniško testiranje (HAGT in PCR):

Za samoplačniško testiranje brez čakanja, preko naše walk-in točke, se naročite preko naše spletne strani: www.zzzdravje.si ali www.testiranja.si

Cena HAG testa je 7,00 EUR in PCR testa 85,00 EUR.
 Testiranje je brezplačno za:

  • osebe s pozitivnim rezultatom testa HAG za samotestiranje (kot dokaz šteje ustrezno zaščitena ploščica pozitivnega HAGT samotestiranja ali fotografija pozitivnega HAGT samotestiranja),
  • prekinitev izolacije med 7. in 10. dnem po pozitivnem testu (HAG ali PCR), kot dokazilo o pozitivnem testu HAG ali PCR šteje npr. izpis iz aplikacije zVem oz. SMS s pozitivnim izvidom testiranja.

Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list). Takoj po opravljenem testiranju (15 do 20 minut po opravljenem brisu) prejmete potrdilo o opravljenem testiranju. Po avtorizaciji izvida s strani NIJZ boste iz centralnega registra pacientovih podatkov (CRPP) prejeli SMS sporočilo z rezultatom. Digitalno EU potrdilo opremljeno s QR kodo lahko prevzamete na portalu zVem, prevzem je možen tudi na lokaciji Zdravstvenega zavoda Zdravje, Vilharjev podhod 1, 1000 Ljubljana. Za prevzem digitalnega EU potrdila s QR kodo je ob testiranju obvezno predložiti kartico zdravstvenega zavarovanja oz. KZZ številko.

V skladu s spremembami, ki veljajo od 1. 2. 2022, se SI DCP koda o pozitivnem HAG testu generira v sistemu eZdravja ob koncu izolacije (po 7. dnevu, če je oseba z negativnim HAG testom skrajšala izolacijo, ali 11. dan, če je ni) – šele takrat je dostopna preko portala zVEM ali v lekarni. Svetujemo vam uporabo aplikacije doZdravnika, podrobnosti o portalu in navodila za registracijo boste dobili na mestu testiranja.
Za več informacij o testiranju smo vam na voljo preko elektronske pošte testiranje@zzzdravje.si.

 

Prijazen pozdrav,
Zdravstveni zavod Zdravje