Naša vizitka dejavnosti

Dolgi Naziv: KIRURGIJA BITENC, specialistična zdravstvena dejavnost, d.o.o.
Prevod firme: SURGERY BITENC, specialist health activity, LLC (angleščina)
Krajši naziv: KIRURGIJA BITENC, d.o.o.
Prevod skrajšane firme: SURGERY BITENC LLC (angleščina)
Direktor: Mag. Marko Bitenc, dr. med.
Naslov: Vilharjev podhod 1, 1000 Ljubljana
Pravnoorganizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Matična številka: 1532723000
Davčna številka: 64964710
Davčni zavezanec: NE
Transakcijski račun:
SI56 3400 0100 9432 707 (Sparkasse d.d.)

Kako pridete do pregleda v naši ambulanti pred morebitno operacijo?

Obravnava za storitve Kirurgije Bitenc se začne v specialistični ambulanti v Ljubljani. Naše koncesijske ordinacije imajo pogodbo z vsemi slovenskimi zdravstvenimi zavarovalnicami. Za obisk ambulantnega pregleda, endoskopske preiskave (gastroskopija) ali operativnega posega potrebujete napotnico, vso medicinsko dokumentacijo o vaši bolezni in kartico zdravstvenega zavarovanja.
V primeru, da se odločite za obisk v naši ambulanti, se lahko prej naročite po telefonu ali po pošti pošljete napotnico na naš naslov z obveznim pripisom vaše telefonske številke. O terminu pregleda vas bomo obvestili po telefonu. Po specialističnem pregledu boste prejeli izvid zdravnika specialista. Ta bo svetoval morebitne potrebne dodatne preiskave ali pa vam bo predlagal kirurško zdravljenje. Ob indikaciji za kirurško zdravljenje boste uvrščeni na seznam za sprejem v bolnišnico, o terminu vas bomo prav tako obvestili po telefonu. Prejeli boste tudi vsa ustrezna navodila.

Kaj morate obvezno prinesti na pregled?

· napotnico
· kartico zdravstvenega zavarovanja
· morebitne RTG slike
· vso medicinsko dokumentacijo v zvezi z vašimi težavami

Pišite nam

Pregledno in enostavno

Za naročanje lahko izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko število oziroma nam posredujte email. Kontakte podatke najdete v rubriki Splošne informacije – Kontakti ali v rubriki Kontakti.

  Kirurška dejavnost
  se izvaja v bolnišnici Golnik, Golnik 36, 4204 Golnik, kjer se nahajajo prostori Kirurgije Bitenc.

  Ambulantna dejavnost
  se nahaja v prostorih Zdravstvenega zavoda Zdravje, Vilharjev podhod 1, Ljubljana.

  Pot do Kirurgije Bitenc

  Avtocesta Ljubljana-Jesenice: izhod Kranj-zahod. Od tu sledite smerokazom. Golnik leži ob cesti, ki pelje iz Kranja v Tržič, pod Kriško goro. Od Kranja je oddaljen 12 km, od Ljubljane 40 km. Ima redne avtobusne povezave in urejeno parkirišče za goste in bolnike. Dostop z vozilom do glavnega bolnišničnega vhoda je dovoljen le v primeru prevoza slabše gibljivega bolnika. Bolnikom, ki se pripeljejo z lastnim avtomobilom, je zagotovljeno parkirno mesto na osvetljenem parkirišču 100 metrov pred vhodom v bolnišnico.

  zemljevid

  Oddaljenost od večjih mest:

  • Ljubljana–Kranj–Golnik 43km
  • Ljubljana–Brnik–Kranj–Golnik 47 km
  • Celje–Kranj–Golnik 102 km
  • Maribor–Celje–Kranj–Golnik 155 km
  • Novo Mesto–Ljubljana–Golnik 111 km
  • Nova Gorica–Ljubljana–Golnik 148 km
  • Koper–Ljubljana–Golnik 149 km

  Za načrtovanje poti do Kirurgije Bitenc
  lahko uporabite spletno mesto
  www.viamichelin.com

  Čakalne vrste in vodenje čakalne dobe

  Čakalna doba za koncesijske preglede in posege pri neizbranem zdravniku na dan 20. 07. 2023.

  Opozarjamo vas, da so v spodnjih razpredelnicah navedene najkrajše možne čakalne dobe, ki se dnevno spreminjajo. Prav tako vas posebej opozarjamo, da je lahko, v primeru, da si izberete točno določenega specialista, čakalna doba daljša od navedene.

  Za specialistične ambulante Kirurgije Bitenc d.o.o. je za vodenje čakalnega sistema odgovoren mag. Marko Bitenc, dr. med..

  Kontaktna oseba za čakalno knjigo je ga. Darinka Feher. Dosegljiva je med tednom od 10h do 17h ure na telefonu 041 737 033.
  Informacije o čakalni dobi v naši ambulanti si lahko ogledate tudi na spletni strani Inštituta za varovanje zdravja.

  Stopnja nujnosti rednoStopnja nujnosti hitroStopnja nujnosti zelo hitro
  Specialistični torakalni pregled prvido 25 dnido 20 dnido 14 dni
  Posegi na ščitnici in obščitnicido 60 dnido 30 dnido 14 dni
  Posegi na ramenudo 30 dnido 20 dnido 14 dni
  Spec. abdominalni pregleddo 120 dnido 50 dnido 14 dni
  Operacija abdom. kiledo 90 dnido 50 dnido 14 dni
  Operacija žolčnih kamnovdo 60 dnido 30 dnido 25 dni
  Spec. ortopedski pregled.do 80 dnido 60 dnido 30 dni
  Operacija hernie discido 40 dnido 30 dnido 14 dni
  Operacija krčnih žil (varic)do 280 dnido 170 dnido 40 dni
  Operacija prostatedo 50 dnido 40 dnido 25 dni
  Nevrokirurški spec. pregledido 120 dnido 80 dnido 25 dni
  Gastroskopijado 140 dnido 110 dnido 26 dni
  Žilno kirurški pregleddo 478 dnido 281 dniDo 42 dni

  Zunanje povezave

  Informacije o čakalnih dobah v naši ambulanti si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter URADNI LIST:

  Naročanje

  Za e-naročanje pacientov v specialistične ambulante pripravite vašo 13 mestno številko e-napotnice in vašo številko zdravstvenega zavarovanja. Seznanjamo vas, da s predajo vaših osebnih podatkov soglašate z začasnim ogledom v vaše osebne podatke navedene na e-napotnici. Z zaključkom postopka obravnave pri informatorju preneha veljati tudi začasna pravica do vpogleda v vaše osebne podatke.

  Za naročanje oz. vpis v čakalno vrsto za posamezne specialistične ambulante pokličite na tel. št. 01 436 81 82 ali 041 737 033 od 9.30 do 16.00 ure. Potrdilo o izdani napotni listini – napotnico lahko oddate tudi na recepciji Medicinskega centra Ljubljana vsak delovni dan od 8.00 do 19.00 ure, v petek od 8.00 do 15.00 ure. Na pregled se lahko naročite tudi prek e-mail naslova info@surgery-bitenc.com. Ob naročanju v čakalno vrsto obvezno navedite vašo telefonsko številko.

  V skladu s Pravilnikom o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov mesečno do 5. dne v mesecu na spletni stran Kirurgije Bitenc objavimo čakalne dobe za posamezne zdravstvene storitve.

  Na spletnih straneh IVZ RS so objavljene nacionalne čakalne dobe, najkrajše čakalne dobe za posamezno zdravstveno storitev na nivoju države. Pacient lahko tako na podlagi pravice do proste izbire zdravnika in izvajalca zdravstvenih storitev izbere tistega, ki ima najkrajšo čakalno dobo.

  Čakalne dobe so vezane le na prvi pregled pri izvajalcu na primarni ravni zdravstvene dejavnosti ali pri zdravniku specialistu na sekundarni in terciarni ravni zdravstvene dejavnosti.

  Zdravstvena storitev, ki je označena s stopnjo nujnosti »nujno«, se izvede takoj, vendar najpozneje v 24 urah in ni predmet čakalne dobe oziroma čakalnega seznama. Če je na vaši napotnici stopnja nujnosti označena z »nujno«, vam svetujemo, da se z napotnico in kartico zdravstvenega zavarovanja takoj osebno zglasite na ustrezni kliniki ali oddelku.

  Napotna listina – Napotnica


  Na dan pregleda, če boste preiskavo opravili na napotno listino, s sabo prinesite vašo zdravstveno izkaznico ter morebitno zdravstveno dokumentacijo o vaših prejšnjih preiskavah.

  V primeru, da nimate sklenjenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, morate stroške v višini 20 % vrednosti opravljene storitve plačati sami.

  Če se boste na pregled naročili z napotno listino, je za večino preiskav predvidena čakalna doba (pri nekaterih nekaj dni, pri drugih ambulantah pa nekaj tednov). S klikom na ČAKALNE DOBE lahko preverite, koliko časa bi morali za pregled v posamezni ambulanti čakati.

  O STOPNJI NUJNOSTI preiskave odloča napotni zdravnik. Z novim zakonom so se spremenile tudi stopnje nujnosti na napotni listini – napotnici in tudi rok, do kdaj mora pacient zdravstveni ustanovi predložiti napotno listino. Če tega ne stori pravočasno, napotna listina preneha veljati.

  • napotna listina s stopnjo nujnosti NUJNO: predložiti najpozneje v 24 urah od izdaje (v naši ustanovi urgentnih ambulant nimamo, zato se mora pacient z napotno listino stopnje nujnosti NUJNO prijaviti v ustanovo, kjer imajo urgentne ambulante)
  • napotna listina s stopnjo nujnosti ZELO HITRO: predložiti v petih dneh po njeni izdaji
  • napotna listina s stopnjo nujnosti HITRO ali REDNO: predložiti v 14 dneh po njeni izdaji

  Tabele čakalnih seznamov in odgovornih oseb (PDF):

  Kakovost

  V naši ustanovi se s kakovostjo v zdravstvu ukvarjamo že od samega začetka. S strokovno in organizacijsko zasnovo omogočamo svojim zdravnikom in ostalemu osebju pogoje dela, v katerih se posvečajo pacientom od začetnega pregleda do operacije in pooperativnega zdravljenja in spremljanja. Pacientom je poleg skrbne nege in prijaznega osebja zagotovljeno tudi udobno bivanje.
  Osnovna naloga osebja je nadzor in izboljševanje delovnih procesov, ki vplivajo na kakovost dela in varnost pacientov, njihovih svojcev ter zaposlenih.
  Da svoje delo opravljamo odlično, nam potrjujejo tudi uspešno pridobljene mednarodne akreditacija AACI, American Accreditation Council, DNV GL’S I in priznanja in pohvale naših pacientov.

  Kazalniki kakovost

  Merjenje rezultatov našega dela je nujno za njegovo vrednotenje, omogoča prepoznavanje dobrih praks in priložnosti za izboljšave. Z meritvami lahko spremljamo tudi učinkovitost ukrepov, namenjenih doseganju boljših rezultatov. Ministrstvo za zdravje je v sodelovanju s partnerji v sistemu zdravstvenega varstva oblikovalo Priročnik o kazalnikih kakovosti, ki predstavlja pomemben mejnik v razvoju tega področja. Nabor kazalnikov na nacionalni ravni in metodologijo njihovega spremljanja, je potrebno neprestano prilagajati potrebam in novim spoznanjem stroke.

  Kazalniki kakovost (PDF):

  Prvo poročilo
  kliničnega registra raka pljuč Kirugije Bitenc

  Pred vami je prvo poročilo kliničnega registra raka pljuč ustanove Kirurgija Bitenc. Zavedajoč se pomena kliničnih registrov za evaluacijo lastnega dela, informiranje bolnikov in posredovanje zanesljivih podatkov nacionalnemu registru raka, smo na Kirurgiji Bitenc vzpostavili lasten klinični register, ki posreduje podatke Nacionalnemu registru raka na Onkološkem inštitut, naprej pa sodelujemo tudi z hospitalnim registrom raka Klinike Golnik.

  Predvidevamo, da se bo število bolnikov diagnosticiranih in operiranih v zgodnjem stadiju, glede na prihajajoč program presejanja rak pljuč, v prihodnosti povečalo. To bo omogočilo uporabo še manj mutilantnih operativnih posegov. Po drugi strani pa je pričakovati, da se bo z uvedbo preoperativne imunokemoterapije povečalo število operabilnih bolnikov tudi v višjih stadijih bolezni, kot je stadij III. Na vse te izzive smo pripravljeni. Gotovo nam bo klinični register nudil se boljši vpogled v naše delo in spodbudil nadaljnje izboljšave. Verjamemo, da bodo podatki koristni tudi za odločevalce zdravstvenih politik pri presoji kvalitete dela in načrtovanju oskrbe raka pljuč ter spodbuda ostalim izvajalcem pri vzpostavitvi kliničnih registrov. Predvsem pa želimo, da podatki dosežejo bolnike ter njihove zagovornike in pomagajo pri izbiri najboljše možne oskrbe raka pljuč za vsakega posameznega bolnika.

  Hvala vsem sodelavcem, ki so sodelovali pri pripravi registra in poročila!

  mag. Marko Bitenc, dr.med.
  direktor Kirurgije Bitenc