Danijel Bešić Loredan, dr. med.

Danijel Bešić Loredan, dr. med.

Specialist ortopedske kirurgije

Rojen je v Kopru, diplomiral je leta 1991 na MF v Ljubljani. Pripravništvo in del sekundarija je opravil na UKC Ljubljana, od tega deset mesecev na Travmatološki kliniki. Leta 2001 se je zaposlil v Ortopedski bolnišnici Valdoltra kot specializant ortopedske kirurgije, v letu 2006 je opravil specialistični izpit s pohvalo. Po izpitu je kot specialist nadaljeval delo v OB Valdoltra. Usmeril se je v operacije ne spodnjih okončinah; področje vstavljanja umetnih sklepov kolkov in kolen ter zdravljenje zapletov po tovrstnih operacijah. Dodatno se je mnoga leta izobraževal in izpopolnjeval na področju kirurgije gležnja in stopala. Večino izobraževanja iz tega področja je opravil v Švici pod mentorstvom Pascala Rippsteina; Schulthess Klinik, Zurich.
V letu 2013 je na povabilo dr. Rippsteina začel z delom v Švici. Kot gostujoči zdravnik je delal na Schulthess Klinik v Zurichu; v letu 2014 pa kot specialist za področje kirurgije gležnja in stopala v Berit Klinik, Teufen. V letu 2015 je bil delno zaposlen v Švici, Spittal Heiden kot ortopedski kirurg; delno pa v zasebnem medicinskem zavodu Kirurgija Bitenc. Od leta 2016 je zaposlen v Splošni bolnišnici »dr. Franca Derganca« v Šempetru pri Gorici, kot višji specialist na ortopedskem oddelku. Opravljal je tudi funkcijo predstojnika kirurgije v bolnišnici. Je tudi član organizacije Zdravniki brez meja (MSF); leta 2010 je kot kirurg opravil 5-tedensko misijo v Nigeriji. V naslednjih letih namerava opraviti še nekaj novih misij.
Skozi mnoga izobraževanja in delovne izkušnje se je usmeril v kirurške posege na področju vstavljanja umetnih sklepov, posebej kolenske endoprotetike, kot tudi na področje kirurgije gležnja in stopala, posebej sprednjega dela stopala zaradi haluks valgus deformacije.

Pišite nam

Pregledno in enostavno

Za naročanje lahko izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na telefonsko število oziroma nam posredujte email. Kontakte podatke najdete v rubriki Kontakt.